Föreläsning

Vi förmedlar kontakter inom hästrelaterade yrken

Nyhetsbrev

Läs de senaste nyhetsbreven:

Arbetssökande

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för Dig som söker arbete med hästar

Fyll i nedanstående och få nyheter och info.

Hästföretagare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för hästföretagare.

Fyll i nedanstående och få nyheter och info.

 

Frukostföreläsning i Folksams monter på Falsterbo Horse Show den 15/7 2012

 

Folksam hade inbjudit till en av sina frukostföreläsningar och temat den här gången var arbete med hästar utomlands.

Inbjudna var Henrik Ankarcrona och Henrik von Eckerman, båda hoppryttare, samt Mattias Jansson, dressyrryttare.

Tessie Sjöstedt från webbtidningen Hästliv var moderator och intervjuade.

 

Henrik A. inledde med att berätta sin historia om vilka arbeten han hade haft i Holland och Tyskland. Han berättade att alla som kommer till professionella stallar utomlands måste räkna med att börja från början med att visa att man är villig att lära och att jobba hårt.

Oftast är jobbet inte så bra betalt men man kan lära sig otroligt mycket genom att vara vetgirig och studera hur de andra rider och arbetar med hästarna.De flesta stora stallarna utomlands bedrivs mycket professionellt med hästar som utbildas och produceras för försäljning. All tävling och utbildning sker med syfte att förädla hästarna och ryttarnas uppgift är att förbättra hästarna.

 

Henrik v E berättade ungefär samma historia om hur han hade haft Ludger Beerbaum som sin stora idol och fick komma dit och provjobba en kortare tid för att sedan få komma tillbaka för att bli fast beridare. Han har ridit och tävlat unghästar i många år innan han nu får tävla hästar som går de högsta klasserna. Han instämmer med Henrik A om att det gäller att visa sitt intresse och försöka snappa upp så mycket man kan lära sig. Att inte ge upp utan vara envis och kämpa på.

 

De rekommenderade att åka till ett större stall där det var flera anställda då det var lättare att lära sig jobbet på det viset.

De rekommenderade inte heller att man tog med sig någon egen häst , då det oftast var mer till hinder.

Mattias Jansson som varit i toppdresyrstallar tyckte att det nästan hade varit en förutsättning att ha med sig egen häst. Han hade haft en treåring med sig så det behöver ju inte vara en häst som tävlar på högsta nivå.

Det beror nog också mycket på vilket ställe man hamnar på och vilken häst man har hur det fungerar.

 

Jag tror att det bästa är att åka ner och prova på utan häst och sedan hämta hästen om man känner att den passar in. Man måste ju också vara medveten om att den egna hästen ska ridas utanför arbetstid och att det kostar att stalla upp den.

 

Alla tre tyckte att det var utvecklande att åka utomlands och lära sig att ta vara på sig själv, och på ett naturligt sätt lära sig många språk.

De hade också insett att hårt arbete är vägen till framgång och om man vill bli en framgångsrik tävlingsryttare så var det absolut den rätta vägen att gå då man lär sig allt från grunden.

De säger att tiden utomlands gett kunskap inte bara i ridning utan också hur man sköter, fodrar och tränar hästar till toppnivå. Kunskap de absolut inte klarar sig utan som elitryttare idag.

 

Helene Lassa från Folksam försäkringar talade om vikten att se över sin olycksfallsförsäkring när man reser utomlands för att jobba vilket skiljer sig från t. Ex semesterresor.

 

Hästjobb håller nu på att tillsammans med Folksam ta fram en försäkring speciellt anpassas för utomlandsarbete med hästar.

Ni som har anmält er för nyhetsbrev kommer att få all information när det är klart.

 

Annonser:

 

Hästen i Skåne

 

Hästen i Skåne arbetar för en positiv utveckling av hästverksamheten

och landsbygden i regionen.

 

Hästjobb.com Copyright © All Rights Reserved